5 wekelijkse lessen Portrettekenen en -schilderen

Start weer in maart 2023. Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor updates.
10:00 - 12:30 uur of 19.00 – 21:30 uur

In 5 lessen portretschilderen of portrettekenen werken we met een live model. De manier van tekenen en schilderen die Gabriëlle hanteert is ambachtelijk en leerzaam. We werken met houtskool op papier of met olieverf op doek. Om beginners en kunstenaar met een wat hoger niveau beiden verder te kunnen helpen kan de leerling zelf kiezen of hij wil beginnen met portrettekenen of al met het schilderen van een portret bezig wil gaan. Alles wat Gabriëlle in haar opleiding aan de Klassieke Kunstacademie in Groningen en The Florence Academy of Art heeft geleerd, heeft ze omgezet in een eenvoudig te volgen lessysteem. Graag wil ze via workshops en lessen haar kennis en ervaring beschikbaar stellen aan anderen. Je leert hoe je moet kijken, de vorm moet opzetten en hoe je tonen van elkaar kunt onderscheiden en hoe je met kleur om kunt gaan.

Elke les maken we in 2,5 uur een compleet, schetsmatig portret naar wisselende modellen. Geprepareerd paneel of papier en houtskool, ezels en olieverf, oplosmiddel staan hier voor je klaar.

Portret schilderen afb02.jpg
singersargent collage.jpg

Materiaal en kosten

Inclusief: geprepareerde doeken, olieverf, verdunnende middelen, palet en koffie of thee. Breng alleen je eigen kwasten mee.

Voor deze workshop betaal je €300,00 inclusief thee en koffie.

Data

5 lessen van 2,5 uur. 

Start weer in maart 2023. Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor updates.

10:00 - 12:30 of 19.00 – 21:30 uur

Ochtend of avondlessen (geef via contactformulier voorkeur aan)

Locatie
De lessen vinden plaats in Galerie Autrevue: Woudsterweg 4, 8448 HA Heerenveen